Să înțelegem rețeaua web mobilă și aplicațiile mobile

Hei! În lumea afacerilor de azi nu mai e de ajuns să ai un simplu website. Oamenii accesează internetul mai mult de pe mobile decât de pe computere. Așa că website-ul afacerii tale trebuie să fie optimizat pentru ele. Adică trebuie să funcționeze bine și pe ecrane mici. În acest articol vom discuta despre adaptarea motoarelor de căutare la modul în care utilizăm smartphone-urile, cum să-ți optimizezi site-ul pentru mobil și câteva noțiuni importante de SEO pentru dispozitive portabile.

Ok. Imaginează-ți că te pregătești să pleci de acasă și deodată observi că s-a înfundat chiuveta de la bucătărie. Asta nu e bine. Pe seară îți vin prietenii în vizită așa că ai nevoie de un instalator chiar azi. Dar, un taxi te așteaptă afară și trebuie să pleci acum. Îți iei mobilul, urci în taxi și cauți "instalator". Rezultatele îți oferă câteva opțiuni. Unele dintre afaceri sunt chiar la câteva străzi distanță. Mai mult, una dintre opțiuni are un număr de telefon apelabil. Așa că apeși butonul și suni. Instalatorul îți răspunde și stabiliți o întâlnire pentru după-amiază. Tocmai ai fost salvat de telefonul mobil!

Acest scenariu exemplifică perfect modul în care mulți dintre clienții tăi folosesc mobilele. Sunt mereu pe fugă, așa că utilizează motoarele de căutare pentru a găsi răspunsuri rapide. Motoarele de căutare le oferă rezultate relevante care se potrivesc cu locația lor, însă ele pot recunoaște site-urile optimizate pentru mobil.

Ce înseamnă acestă optimizare pentru mobil? Sunt multe tehnologii cu care îți poți construi un website, dar multe motoare de căutare preferă ceva ce se numește "responsive design". Un site responsive se adaptează dimensiunii ecranului pe care este afișat. Când ai un site responsive, nu-ți trebuie mai multe versiuni pentru fiecare tip de device, deci te scutește de multă bătaie de cap.

Un site mobile-friendly este utilizabil și pe ecrane mai mici. Fonturile și butoanele ar trebui să fie lizibile și ușor de apăsat, iar navigarea ar trebui să fie clară și simplă. Vizitatorii ar trebui să înțeleagă cât mai repede care sunt opțiunile lor odată ajunși pe site-ul tău. În situația de mai devreme, pe site-ul instalatorului era un buton prin care se putea face apelul telefonic. În ciuda ecranului mai mic, vizitatorii trebuie să aibă acces la funcții comune și importante totodată.

Odată ce ai creat un site optimizat pentru mobil, vei vrea ca motoarele de căutare să-l găsească, să-l înțeleagă și să-l afișeze între rezultatele căutărilor. SEO pentru mobil funcționează pe același principiu: creează conținut relevant. Dar cruciale pentru site-urile mobile mai sunt și performanța și funcționabilitatea. Performanța se referă la timpul de încărcare a site-ului. Poate fi influențat de imagini sau fișiere de mari dimensiuni. Funcționabilitatea se referă la experiența utilizării site-ului de către vizitator. În linii mari, dacă site-ul tău oferă o experiență mai bună utilizatorilor, are mai multe șanse să apară în rezultatele căutărilor. Iată un exemplu. Unele formate video sau tipuri de conținut nu pot fi vizualizate de pe mobil. Dacă pe astfel de conținut se bazează website-ul tău, nu va oferi o experiență prea plăcută, nu-i așa? Poți face o verificare a compatibilității site-ului tău cu device-urile mobile folosind "Google Mobile Friendly Test."

Hai să recapitulăm. Asigură-te că website-ul business-ului tău funcționează bine pe mobil. Un site optimizat pentru mobil îți poate aduce mai mulți vizitatori și le poate oferi o experiență mai bună, iar asta îți va crește în timp afacerea.

Share this post

Leave a comment

Filtered HTML

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

Despre Noi

Cu ce ne ocupam.

Cu ajutorul tehnologiilor folosite de noi, putem crea website-uri unice. Astfel, toti clientii nostri beneficiaza de o perspectiva moderna si in acelasi timp utila. Prin ceea ce facem , incercam sa mentinem un echilibru intre un design util, placut dar care totodata si vinde.