Distribuirea și promovarea videoclipurilor

Salut! Odată ce ai muncit mult pentru a filma clipuri video de calitate, vei vrea ca oamenii să le și urmărească. În această lecție vei învăța cum să publici clipurile video pe site-ul tău sau pe platforme ca YouTube. Vom discuta despre cum să-ți mărești audiența utilizând social media și e-mail marketing.

Să presupunem că ai un blog culinar și ai filmat o serie de clipuri video cu demonstrații de gătit. Primul pas este să le încarci pe platforme video populare ca YouTube sau Vimeo. Folosește titluri reprezentative, descrieri clare și cuvinte cheie relevante pentru fiecare clip video. Asta nu te va ajuta doar în crearea așteptărilor corecte, dar va ajuta motoarele de căutare să afișeze clipurile tale video în rezultatele căutărilor. Include calls-to-action pentru a îndemna audiența spre pasul următor. Cerele spectatorilor să distribuie clipul, să-ți viziteze website-ul, să se aboneze la newsletter ori să scrie un comentariu.

Următorul loc unde trebuie să postezi clipul video este site-ul tău. Îl poți plasa pe o pagină care se referă la un anumit tip de bucătărie sau tehnică de gătit. Păstrează-ți conținutul proaspăt adăugând frecvent clipuri noi. Arhivează sau șterge clipurile vechi, cum ar fi cele cu promoțiile care nu mai sunt de actualitate. La finalul clipului tău, oferă-le vizitatorilor sugestii cu alte clipuri făcute de tine pe care le pot vedea.

Distribuția clipurilor video prin e-mail și social media e o altă cale de a-ți extinde audiența. Unele programe de e-mail nu pot reda clipurile video. În acest caz e mai bine să-i direcționezi pe oamenii spre site-ul tău decât să incluzi clipul în e-mail. Poți include în e-mail un cadru din el care să trimită la pagina de pe site unde îl pot urmări în întregime.

Rețele sociale ca Facebook, Google Plus sau Twitter, postează clipuri pe care oamenii vor vrea să le împartă cu prietenii, familia sau fanii. Poți posta sfaturi pentru gătit sau interviuri cu bucătari celebri. Mai poți distribui conținut video utilizând hashtaguri. Acestea pot crește vizibilitatea clipurilor tale pe anumite rețele sociale. Pentru un blog culinar poți folosi unele ca: #gătit, #rețeteculinare, #gurmanzi.

Încărcarea pe website-ul tău și pe platforme video populare e primul pas pentru distribuirea conținutului tău video. Odată plasat acolo, dă sfoară-n țară prin e-mail și rețele sociale.

Share this post

Leave a comment

Filtered HTML

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

Despre Noi

Cu ce ne ocupam.

Cu ajutorul tehnologiilor folosite de noi, putem crea website-uri unice. Astfel, toti clientii nostri beneficiaza de o perspectiva moderna si in acelasi timp utila. Prin ceea ce facem , incercam sa mentinem un echilibru intre un design util, placut dar care totodata si vinde.