Crearea de conținut video care să se încadreze în buget

În acestă lecție vei învăța cum să creezi clipuri video cu un buget limitat printr-o planificare atentă, administrarea creativă a resurselor și editare video eficientă.

"Unele dintre clipurile video pe care le-am folosit nu au implicat direct brandul. Dacă vrei să folosești video în promovare, trebuie să te pregătești să gândești outside the box. Îți va trebui ceva care să genereze interes pentru public, un subiect despre care publicul tău să-ți dorească să afle mai multe. Noi am călătorit în toată țara și am făcut multe filmulețe cu doamnele care știu să coasă bluza românească. Atunci când captezi interesul și generezi clicuri, vei crește și traficul."

Primul pas în crearea unui video cu buget redus este planificarea conținutului. Clipurile video pot fi distractive, educative, informative și despre orice. Dar mai presus de toate, trebuie să reflecte valorile companiei tale și să-ți îndeplinească obiectivele de business.

Să presupunem că te ocupi de blogging-ul culinar. Vrei să faci clipuri video pentru a-ți etala cunoștințele și talentul, dar și pentru a atrage noi vizitatori. Te poți decide ca într-unul din clipuri să faci o demonstrație de gătit. În altul vei vizita bucătăria unui chef renumit. Iar în al treilea clip vei organiza un concurs de rețete. Dacă planifici din timp, poți filma mai multe clipuri în aceeași zi, consumând mai puține resurse. Pentru a organiza conținutul fiecărui clip, folosește-te de storyboarding. Un storyboard este planul vizual al poveștii din clip. Va arăta ce se întâmplă în fiecare scenă, inclusiv dialogul.

Odată ce ai planificat conținutul clipurilor video, urmează să te ocupi de producție. Producerea unui video cu buget redus presupune puțin mai multă creativitate în gestionarea resurselor. Până nu demult, o filmare presupunea închirierea unui studio, cu echipă cu tot și te costa o avere. Acum tot ce ai nevoie sunt un telefon mobil sau o cameră video și un software pentru editare. Unele sisteme de operare includ variante gratuite de astfel de softuri.

Poți economisi bani căutând recuzită chiar la tine acasă, la prieteni sau în magazine second-hand. Cunoști oameni care vor în secret să apară în fața camerei? Poți folosi casa ta, birouri sau parcuri drept locații de filmare?

Odată ce ți-ai făcut planul, ți-ai format echipa și ți-ai găsit locațiile, e timpul să filmezi. O cameră stabilă, plus sunet bun și lumina potrivită pot face diferența. Iată câteva ponturi. Orice cameră HD va fi potrivită, fie că e cea de pe mobil sau una de sine stătătoare. Trebuie să îi menții stabilitatea cu un trepied. Consideră folosirea unui microfon extern pentru sunet de calitate. Asigură-te că locația este bine luminată.

Când vine momentul editării materialului filmat, poți găsi tutoriale online pentru a învăța cum. Softuri ca iMovie, Windows Movie Maker sau YouTube Video Editor te pot ajuta să editezi, să pui cap la cap materialele filmate și să adaugi muzică.

Producția de clipuri video nu te ajută doar în procesul de marketing, e și distractivă. Deci profită de ocazie și activează-ți creativitatea pentru a povesti lumii despre afacerea ta. Ține minte, un buget restrâns nu trebuie să-ți limiteze conținutul video. Cu puțină planificare și organizare creativă poți face un clip video fără să-ți cheltui toți banii.

Share this post

Leave a comment

Filtered HTML

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

Despre Noi

Cu ce ne ocupam.

Cu ajutorul tehnologiilor folosite de noi, putem crea website-uri unice. Astfel, toti clientii nostri beneficiaza de o perspectiva moderna si in acelasi timp utila. Prin ceea ce facem , incercam sa mentinem un echilibru intre un design util, placut dar care totodata si vinde.